tiistai 24. helmikuuta 2009

Pariisin vihreä varpunen


Marion Cotillard on epätodellisen täydellinen. Hän on huikean kaunis, loistava näyttelijä ja osaa vielä laulaakin. Piaf-leffan tähti suorastaan huokuu maalaisromantiikkaa ranskalaisen Ellen ekopainotteisessa helmikuun numerossa ja on aidosti huolissaan ympäristöstä. Hän on Greenpeacen aktiivinen jäsen ja oli yksi artisteista Dessins pour le climat -levyllä, joka julkaistiin vuonna 2005 ja jolla kerättiin rahaa järjestölle. Marion vastustaa geenimuuntelua ja pitää tiettävästi Melvitan ja Dr. Hauschkan kosmetiikasta ja Vejan ekokengistä. Hän on myös kieltäytynyt mainossopimuksista sillä perusteella, etteivät tuotteet olleet hänen mielestään ekologisesti tai eettisesti tuotettuja.


"Olemme muurahaisia, todellakin, mutta yhdessä muurahaiskeossa on tuhansia muurahaisia: kun yksi niistä kaivaa kuopan, se ei tee suurta muutosta, mutta kun tuhannet muurahaiset kaivavat kuoppia joka paikkaan, maa ei enää pysy kasassa! Meidän täytyy kantaa vastuumme. Ei voida enää ajatella, että ilmaston lämpeneminen on vain jokin normaali ilmiö."


"Jotkut sanovat, että ekologinen taistelu on rikkaiden etuoikeus."
- "Se on totta! Jos on edellytykset elää mukavasti, on myös edellytykset saattaa asiat tasapainoon. Se, että kulutamme vähemmän, ei tee meistä onnettomia! Se, että käytämme vähemmän autoa, lopetamme kosteuspyyhkeiden käytön tai tuotamme vähemmän jätettä, ei tee meistä onnettomia! Koulutettujen ja kehittyneissä maissa elävien ihmisten täytyy kantaa vastuunsa."

(Kuvat Elle France, ontuvat käännökset saman lehden artikkelista minun.)

Follow my blog with bloglovin´

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti