maanantai 23. helmikuuta 2009

Hamppupesu hamppuhiukselle

Minulla on luonnonkihara, karheapintainen mutta hento hiustyyppi. Koko elämäni ajan olen enemmän tai vähemmän kironnut hiusteni omapäisyyttä. Erikoisista leikkauksista on turha edes haaveilla, kun hius taipuilee miten haluaa ja latvat ovat kuin mitkäkin talventörröttäjät, vaikka olisin juuri kävellyt ulos kampaajalta. Niinpä olen turvautunut jos jonkinlaisiin kampaamotuotteisiin, joissa on kuitenkin pari merkittävää ongelmaa: niiden sisältämien silikonien on tarkoitus hillitä pörröisyyttä, mutta samaan aikaan ne latistavat muutenkin ohuen hiuksen - enkä ole varma toteutuuko tuo ensimmäinenkään. Lisäksi pitkä INCI-lista on täynnään kaikkea muuta kuin luonnosta saatavia, turvalliseksi tiedettyjä ainesosia, joiden kuormittavuutta ympäristölle ja keholle en uskalla edes arvailla.


(Kuva: i+m Naturkosmetik)

Pari kuukautta sitten törmäsin saksalaiseen luomukosmetiikkamerkkiin i+m Naturkosmetik. Heillä on valikoimissaan kaikkea suihkusaippuoista kosteusvoiteisiin ja tuotteet ovat BDIH-sertifioituja ja vegaanisia. Tuotteiden sisältämät ainesosat ovat mahdollisuuksien mukaan luomuviljeltyä tuotantoa. No niin, ei mitään uutta auringon alla, onhan nämä luomuhörhöjen tukanpesuaineet nähty - mutta ei siinä kaikki, kysessä kun sattuu olemaan oikeasti kampaamotasoinen ammattilaissarja!

Sarjan hamppushampoon ja -hoitsikan luvattiin sopivan erityisesti kuivalle ja karhealle hiukselle, siis juuri minun kuontalolleni. Muutaman viikon kokeilun jälkeen olen pelkästään tyytyväinen, mutta myös epäuskoinen: lopputulos on kerta toisensa jälkeen parempi kuin millään aiemmalla tuotteella! Erityisesti hoitoaine jättää hiukset ihanan pehmeiksi ja hoidetun tuntuisiksi myös ihan latvoista.

Shampoo sisältää kylmäpuristetun hamppuöljyn lisäksi nokkosuutetta. Aiemmin käyttämieni luomushampoiden tavoin i+m:n hamppushampoo ei ainakaan pitkiin hiuksiin tahdo levittyä kovin hyvin, vaan ainetta tuntuu kuluvan hiukan normaalia enemmän. Enimmäkseen tunne shampoon hankalasta levittämisestä hiuksiin johtunee kuitenkin siitä, että siitä puuttuvat vaahdottavat ainesosat. Tiedättehän ne sodium laureth sulfatet ja sodium lauryl ether sulfatet, joiden pääasiallinen tarkoitus on vaahdota ja luoda mielikuva tehosta? Kun on yli 20 vuotta tottunut vaahdottamaan tukkansa shampoopilveksi, tottuminen vaahdottomuuteen ottaa aikansa. Aineet tulevat kuitenkin totuttuun tapaan 250- ja 200-millilitraisissa pulloissa, joten ostovälit todennäköisesti täsmäävät, vaikka shampoota kuluisikin hieman enemmän.

Itse tilasin tuotteet Saksasta, jolloin hintaa tuotteille jäi vain noin kolmasosa jälleenmyyntihinnasta Suomessa. Kotimaan kamaralla tuotteita voi kysellä ainakin kampaamoista.

Tuotteet ovat tuoreimmat lempparini ja ne jäävät näillä näkymin pysyvään käyttöön. Tästä syystä ne ansaitsevat tulla Lempparilistan ensimmäiseksi tuotemaininnaksi. Neljä ja puoli rusettia!

2 kommenttia:

  1. Mistä tilasit, tuolta noiden kotisivuiltako? Kaikki on saksaksi. :(

    VastaaPoista
  2. Varsinkin kun sivuilla kerrotaan tuotteita toimitettavan vain Saksaan...

    VastaaPoista